In de media

 

OWOmroep West - 27 februari 2015

Bewonersgroepen in beroep bij Raad van State tegen Rijnlandroute

Door -

leiden - 30 bewonersgroepen gaan in beroep tegen de plannen van de provincie en het rijk voor de aanleg van de RijnlandRoute. De Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland spant namens hen een rechtszaak aan.

De bewonersgroepen hebben vooral een probleem met de aanleg van het deel van de Rijnlandroute tussen de A4 en A44. Het plan is dat die weg door de Oostvlietpolder, Papenwegse polder en Zuidwijkse polder komt te lopen en door de rand van recreatiegebied Vlietland.

Volgens de bezwaarmakers is de nieuwe weg extreem duur, helpt het weinig tegen de verkeersproblemen en wordt er wel een hoop schade berokkend aan de natuur en het landschap. Bewoners van de Stevenshof in Leiden zouden ook veel overlast van stank en geluid krijgen van de weg.

De stichting vindt dat er inmiddels zoveel is veranderd in het ontwerp van de RijnlandRoute, dat er opnieuw onderzoek gedaan moet worden naar de milieueffecten. Volgens de bewoners heeft de provincie ook nooit goed uitgezocht wat precies de problemen zijn en hoe die het beste opgelost kunnen worden.

 

http://www.omroepwest.nl/nieuws/27-02-2015/bewonersgroepen-beroep-bij-raad-van-state-tegen-rijnlandroute