In de media

 

OWOmroep West - 04 december 2014

Ondernemers Leiden: Provincie Zuid-Holland, doe iets aan de verkeersknelpunten Europaweg en Lammenschansplein

Door -

den haag - Ondernemers in Voorschoten en Leiden willen dat de verkeersknelpunten op onder meer de Europaweg en het Lammenschansplein met spoed worden aangepakt voordat de aanleg van de Rijnlandroute begint. Die oproep doen ondernemersverenigingen in een brandbrief aan het provinciebestuur.

'Na jaren van stilstand moet er eindelijk iets gebeuren aan de bereikbaarheid van Voorschoten en Leiden', schrijven ze. Het bedrijfsleven vreest voor grote economische schade als de verkeersknelpunten niet snel worden aangepakt. Provinciale Staten neemt woensdag een besluit over de inpassing van de Rijnlandroute, de verbinding tussen de A4 en A44 in de richting van Katwijk.

Ondernemers kunnen niet meer wachten op aanleg van die weg, maar eisen nu maatregelen om een einde te maken aan de files in en rond Leiden. De Rijnlandroute is het grootste en duurste verkeersproject van de provincie: de verbinding kost ruim 900 miljoen euro. Met het debat in Provinciale Staten komt er een einde aan 12 jaar van ontwerpen, discussies met bewoners en protesten.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/04-12-2014/ondernemers-leiden-provincie-zuid-holland-doe-iets-aan-de-verkeersknelpunten-europ