In de media

 

LDLeidsch Dagblad - 02 december 2014

Wassenaar moppert over bijdrage aan faunapassage

Door Marieta Kroft

wassenaar - Een half miljoen euro bijdragen aan een 5,5 miljoen euro kostende faunapassage in combinatie met een fietspad?

De meeste politieke partijen in Wassenaar voelen er weinig voor. Ze zien niet in waarom ze moeten dokken voor een passage die als compensatie moet dienen voor de aansluiting van de A44 op de nieuwe Rijnlandroute bij Maaldrift. ,,We moeten betalen, terwijl we helemaal niet om die weg hebben gevraagd’’, klaagden ze tijdens de commissievergadering deze week. Sommigen vroegen zich af wat de Wassenaarders eraan hebben.

Wethouder Leo Maat vindt de passage zinvol omdat er zo een natuurverbinding komt tussen de kust en het Groene Hart. Bovendien versterkt de passage de door Wassenaar zo gewenste groene buffer ten noorden van het dorp. De faunapassage is geschikt voor kleinere dieren als egels en padden. Grote wil de provincie niet, vooral vanwege de spoorlijn verderop.

De raad besluit 15 december.

http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article27246689.ece/Wassenaar-moppert-over-bijdrage-aan-faunapassage