In de media

 

OWOmroep West - 20 november 2014

Veel wensen, maar geen geld Provincie voor extra's Rijnlandroute

Door -

den haag - Politieke partijen in Provinciale Staten hebben veel wensen met betrekking tot het ontwerp van de Rijnlandroute, maar Zuid-Holland heeft voorlopig geen geld om die ook te vervullen. Dat is de uitkomst van een de laatste debatten over de weg tussen de A4 en A44.

Wensen zijn onder meer: een langere tunnel in de wijk Stevenshof in Leiden en het maken van beweegbare bruggen bij Katwijk. Verder zou er bij recreatieschap Vlietlanden een andere verbinding moeten komen in plaats van een geplande fly-over.

Gedeputeerde Ingrid de Bondt heeft toegezegd de kosten voor de bruggen in Katwijk te onderzoeken. Verschillende bedragen doen de ronde, variërend van 17 tot 47 miljoen euro. Verder zullen mogelijke voordelen bij de aanbesteding van het megaproject worden gebruikt om de inpasssing van de weg in het landschap te verbeteren. Maar het is onduidelijk of dit geld er ook komt.

PvdA

Opvallend tijdens het debat was dat de PvdA stelling nam tegen de aanleg van de Rijnlandroute. Volgens Statenlid Martin Loose is de weg niet meer nodig, omdat het verkeer minder hard groeit dan verwacht en mensen steeds meer thuis werken. Als er minder auto's gebruikmaken van de verbinding, zou de investering van bijna een miljard euro niet meer zo rendabel zijn. 'De weg moet je niet aanleggen, want die brengt zijn geld niet op', meent Loose.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/20-11-2014/veel-wensen-maar-geen-geld-provincie-voor-extras-rijnlandroute