In de media

 

OWOmroep West - 19 november 2014

Protest bewoners: Rijnlandroute bedreiging voor weidevogels

Door -

den haag -

'De Rijnlandroute is een grote bedreiging voor de weidevogels en mag daarom niet aangelegd worden'. Dat zegt voorzitter Wim ter Keurs van het Bewonersoverleg RijnlandRoute in het provinciehuis voor 1 van de laatste vergaderingen over de weg.

De Rijnlandroute zou dwars door weidevogelrijke gebieden gaan en maatregelen om de schade te beperken zijn er niet. Ter Keurs bood de politici vanuit Stichting Behoud Rijnland en het Bewonersoverleg RijnlandRoute een opgezette kievit en scholeksterkuiken aan. Zij staan tijdens het debat op tafel.

Petitie tegen Rijnlandroute

Actiegroep KeerPunt Rijnland bood gedeputeerde Ingrid de Bondt een petitie aan tegen de nieuwe weg. Tientallen bewoners wonen de vergadering bij met mondkapjes op tegen luchtvervuiling. Buiten de zaal is een slinger opgehangen met teksten tegen de weg. 

Zuid-Holland krijgt 550 miljoen euro subsidie van het Rijk, zodat de 14 km Rijnlandroute kan worden aangelegd. Na de commissievergadering van woensdag zal de Tweede kamer zich op 24 november zich nog met de plannen bezig houden.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/19-11-2014/protest-bewoners-rijnlandroute-bedreiging-voor-weidevogels