In de media

 

LDLeidsch Dagblad - 31 augustus 2014

’Verzet tegen Rijnlandroute heeft nog steeds zin’

Door Dick van der Plas

leiden - Laat je niets wijsmaken door de verschillende overheden, verzet tegen de Rijnlandroute heeft nog wel degelijk zin.

Dat hield Wim ter Keurs, voorzitter van de Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland, de demonstranten zaterdagmiddag voor tijdens de manifestatie 'Keerpunt Rijnlandroute'. ,,Als de provincie haar plannen onverhoopt toch doorzet, heeft ze nog heel wat hindernissen te overwinnen en procedures te doorlopen voordat er ook maar één schop de grond in kan.''

Niettemin viel de opkomst een beetje tegen. Ceciel Smit schat dat er ruim 150 mensen waren. ,,We hadden toch wel op ietsje meer gehoopt.'' Maar de sfeer en vastberadenheid vergoedden veel. ,,En het was een heel gemêleerd gezelschap, niet alleen kunstenaars maar echt afkomstig uit alle lagen van de bevolking.'' In aanwezigheid van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren ging het kunstwerk de lucht in, daarna was zij één van de eersten die een plantje in de grond stak om het gebied nog verder te vergroenen.