In de media

 

OWOmroep West - 29 mei 2014

Weer kritiek bewoners op inspraak over RijnlandRoute

Door -

den haag - Er is weer gedoe over de inspraak door bewoners over de RijnlandRoute, de nieuwe weg tussen de A4 en A44 bij Voorschoten en Leiden.

GroenLinks in Provinciale Staten heeft om verlenging gevraagd van de termijn waarop bezwaren tegen het plan kunnen worden ingediend. Door allerlei problemen op de website Rijnlandroute.nl zouden de stukken over de weg niet te dowloaden zijn geweest. Bewoners van de Oostvlietpolder hebben daarover geklaagd.

Maar volgens de provincie waren de tekeningen wel te zien op andere websites als ruimtelijkeplannen.nl en lagen alle plannen ter inzage op gemeentehuizen. De termijn voor bezwaren die op 8 mei eindigde wordt dan ook niet verlengd. Een ruime meerderheid van Provinciale Staten legt zich daarbij neer. Alleen de Partij voor de Dieren steunt de oproep van GroenLinks voor wat extra tijd voor inspraak.

Onzekerheid over huizen
Gedeputeerde Ingrid de Bondt kondigde wel aan dat ze soepel zal omgaan met bezwaren die door problemen met internet te laat zijn ingediend. Bewoners klagen al vanaf het begin van het megaproject over slechte communicatie. Ze zouden heel lang in onzekerheid zitten over het lot van hun huizen. Voor de aanleg van de weg moeten tientallen huizen worden afgebroken.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/29-05-2014/weer-kritiek-bewoners-op-inspraak-over-rijnlandroute