In de media

 

OWOmroep West - 28 januari 2014

'Communicatie over Rijnlandroute is waardeloos'

Door -

voorschoten - Bewoners van Voorschoten, Katwijk en Wassenaar weten na jaren nog steeds niet wat de gevolgen zijn van de aanleg van de Rijnlandroute, de nieuwe weg tussen de A4 en A44.

In een brandbrief aan Provinciale Staten klagen ze over slechte communicatie en aanhoudende onzekerheid. Het provinciebestuur heeft vorig jaar nog beterschap beloofd, maar de bewoners hebben daar niets van gemerkt. Hun mailtjes worden niet beantwoord en informatie komt alleen met 'duw- en trekwerk' boven water.

Sommige mensen dachten heel lang dat de provincie hun huis zou opkopen, maar ze kregen nu opeens een brief dat ze niet meer in aanmerking komen voor 'verwerving'. Hun woningen zijn sinds 2009 niet te verkopen, vanwege de Rijnlandroute. 'Voor veel inwoners staat het water aan de lippen en de onzekerheid kan nog vele jaren duren', zo staat in de brandbrief.

Voor inwoners van Katwijk wordt de waardendaling van hun huizen een steeds groter probleem. Het hangt als een molensteen om de nek, stellen ze. 'Je zou het bijna kunnen vergelijken met de situatie in Groningen, waar de bewoners ook in onzekerheid zitten', schrijven ze.  

Volgens de huidige plannen begint de aanleg van de weg in 2016.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/28-01-2014/communicatie-over-rijnlandroute-waardeloos