In de media

 

OWOmroep West - 14 november 2013

Aarden wal moet natuur beschermen tegen Rijnlandroute

Door -

leidschendam - Het natuurgebied van Vlietland bij Leidschendam moet met een aarden wal beschermd worden tegen overlast van de Rijnlandroute, de nieuwe weg tussen de A4 en A44.

Dat schrijft het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg aan de provincie. Recreanten die in Vlietland van de stilte willen genieten, zouden anders de hele dag verkeerslawaai horen.

Het gemeentebestuur wil verder dat er geluidsschermen worden geplaatst langs de A4. Leidschendam-Voorburg reageert op de plannen voor inpassing van de Rijnlandroute. De directeur van het recreatiegebied Vlietland waarschuwde eerder al voor aantasting van de natuur.

'Vogels in gevaar'

Het grootste deel van de weg loopt onder Voorschoten door in een tunnel, maar voor aansluitingen met de A4 en A44 komt het asfalt weer boven de grond.

De Rijnlandroute maakt nog steeds veel los onder natuurliefhebbers. De Vrienden van de Oostvlietpolder merkten onlangs tot hun schrik dat een bouwterrein voor de tunnelbuizen vlakbij een vogelreservaat zou komen te liggen. Zij zijn bang dat de vogels massaal zullen wegtrekken.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/14-11-2013/aarden-wal-moet-natuur-beschermen-tegen-rijnlandroute