In de media

 

OWOmroep West - 24 juni 2013

'Langere tunnel Rijnlandroute kan toch'

Door -

leiden - De Rijnlandroute, de weg tussen de A4 en A44, kan voor tien miljoen euro extra in een tunnel worden aangelegd onder de polder bij Stevenshof in Leiden.

Dat heeft de verkeersdeskundige Willem Bos uitgerekend op verzoek van Omroep West. Bos kreeg jaren geleden landelijke bekendheid door zijn eigen variant voor de Hogesnelheidslijn.

Hij heeft nu voor de Rijnlandroute een ontwerp gemaakt waarbij de boortunnel op het einde in twee richtingen wordt gesplitst. Daarmee kan de polder in de wijk Stevenshof worden gespaard en is sloop van woningen in het buurtschap Tien Huizen niet meer nodig.

Ambtenaren willen niet mee
Bewoners hadden ook al een plan voor een langere tunnel gemaakt, maar Rijkswaterstaat ziet er niets in. Volgens Bos willen de ambtenaren niet meewerken, maar kan 't wel.

Hij zegt het erg zonde te vinden dat de weg van 1 miljard euro straks 'litteken in het landschap' achterlaat, terwijl dat niet nodig is. 'Doe het niet of doe het in één keer gelijk goed', is zijn oproep aan de Statenleden. Het provincieparlement neemt woensdag een definitief besluit over de Rijnlandroute.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/24-06-2013/langere-tunnel-rijnlandroute-kan-toch