In de media

 

LDLeidsch Dagblad - 01 september 2012

Landelijke VVD wil onderzoek naar boortunnel Rijnlandroute

Door Frank Beijen

leiden/voorschoten - De VVD in de Tweede Kamer wil het deze week gepresenteerde plan voor een boortunnel in de Rijnlandroute onderzoeken. De tunnel zorgt mogelijk voor lagere kosten en een betere inpassing in het gebied, zegt het Voorschotense VVD-Kamerlid Helma Neppérus.

,,De Rijnlandroute moet zo goed mogelijk in het landschap worden ingepast , zegt Neppérus. ,,Daar is veel geld voor beschikbaar, maar waar mogelijk moet de weg goedkoper.

Dat de verbinding tussen de A4 en de A44 langs de Stevenshof en door Voorschoten komt, is al besloten. Of dat bovengronds of gedeeltelijk ondergronds gebeurt, moet nog worden uitgevochten. Het Team Compromis Rijnlandroute zegt dat er 84 miljoen euro bespaard wordt met een tunnel van 3,4 kilometer tussen de Oostvlietpolder en Maaldrift. ,,Dat scheelt kruisingen en bochten en dus ook geld , aldus het Kamerlid. Ook een tunnel van 1,8 kilometer is volgens de initiatiefnemers miljoenen goedkoper.

De boortunnel is het tweede burgerinitiatief rond de Rijnlandroute. De provincie voert zelf ook een onderzoek uit naar de mogelijkheid van een geboorde tunnel.