In de media

 

LDLeidsch Dagblad - 29 juni 2012

Provincie geprezen om rol Rijnlandroute

Door -

den haag - De provincie Zuid-Holland heeft de verschillende trajecten van de Rijnlandroute goed en eerlijk met elkaar vergeleken. Dat zei minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) gisteren in reactie op kritiek vanuit de Tweede Kamer.

Beide tracés zijn goed bekeken. Uiteindelijk heeft Provinciale Staten een besluit genomen. Dat moet je dan ook respecteren , stelde Schultz. De provincie gaf woensdag na een jarenlange discussie groen licht voor de Rijnlandroute, de oost-westverbinding tussen de snelwegen A4 en A44.

SP, GroenLinks en D66 vroegen zich af of een door burgers ontwikkeld alternatief voor de weg, de zogeheten Churchill Avenue, wel goed was onderzocht. Uiteindelijk is de toegevoegde waarde van de Rijnlandroute boven de Churchill Avenue doorslaggevend geweest , aldus Schultz. Ze is zelf ook tevreden over de keuze van de provincie, omdat dit tracé de verkeersproblemen beter oplost.

De Rijnlandroute gaat 931 miljoen euro kosten. Het Rijk draagt ook geld bij aan de weg. De aanleg moet in 2014 gaan beginnen. Schultz stelde dat er nader onderzoek wordt gedaan naar een betere inpassing van de weg. Daar kan budget wat overblijft voor worden gebruikt , stelde ze.

Transport en Logistiek Nederland laat weten het met de minister eens te zijn over de Rijnlandroute. Er is voldoende gedegen onderzoek gedaan. Het project moet niet nog meer vertraging oplopen, aldus de brancheorganisatie.

Het overleg in de Tweede Kamer ging over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport waarin investeringen in wegen, water en spoorlijnen zijn geregeld.