In de media

 

BBVoorschoten Online - 13 juni 2012

Groene loper in het Provinciehuis tegen Rijnlandroute

Door -

den haag - Geen rode maar een groene loper. Zo’n 50 gepassioneerde buurtbewoners van het tracé Zoeken naar Balans hebben vanmorgen het Provinciehuis, en en passant ook Gedeputeerde De Bondt, ingepakt in meters groene stof. De actie werd gehouden tijdens het aanbieden van een petitie tegen de Rijnlandroute aan de Statencommissie.

Fred Holvast, voorzitter van Buurtschap Zuidwijkse Polder, een van de bewonersgroepen van het bewonersgroepenoverleg: “Het was een fantastisch succes. We hebben veel aandacht van de pers gekregen en dat is op dit moment heel belangrijk. Men moet weten dat er een prachtige weg aangelegd kan worden maar dat de Provincie kiest voor een slecht alternatief. En dat hebben we goed duidelijk kunnen maken.”

De groene loper werd door de protestanten omhoog gehouden en voor de hoofdingang neergelegd. Binnen bood voorzitter Wim ter Keurs namens Stichting Behoud Rijnland en de 27 bewonersgroepen een petitie met 7000 handtekeningen aan. “Provinciale Staten zal nog niet van gedachten zijn veranderd”, denkt Fred Holvast. “Maar we hebben wel een klein deukje in het denkpatroon aangebracht. Dat zag je bij de coalitiepartijen tijdens de commissievergadering. Er was twijfel en er werden kritische vragen gesteld.”

“Om maar in voetbaltermen te blijven: de strijd is nog niet gestreden”, zegt rasoptimist Holvast. “Het eindsignaal is op 28 juni als de Tweede Kamer een besluit neemt. Tot die tijd is er nog van alles mogelijk maar daar moeten wij wel met zijn allen hard aan werken.”

http://www.volnieuws.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=18119:groene-loper-in-het-provinciehuis-tegen-rijnlandroute&Itemid=5034