In de media

 

SLSleutelstad - 05 juni 2012

Strijk: "Geen pleidooi voor Churchill Avenue"

Door Chris de Waard

leiden - Wethouder Robert Strijk (D66, bereikbaarheid) gaat in de onderhandelingen met de provincie over de aanleg van de RijnlandRoute niet pleiten voor de Churchill Avenue. Strijk ziet dat als een gepasseerd station: "De Churchill Avenue had grote voordelen gehad, maar het advies, ook van Leiden, is duidelijk. We volgen de provincie bij de keus vor de route door Voorschoten". Strijk gaat zich nu hard maken voor de best mogelijke inpassing van Zoeken naar Balans. Op 1 staat een tunnel bij de Stevenshof.

D66-wethouder Strijk legt uit hoe hij de boodschap interpreteert, die hij afgelopen donderdag kreeg van de Leidse gemeenteraad.

Als er dan nog voldoende geld beschikbaar is, komt ook een ondertunnelde weg in de Oostvlietpolder in beeld. Voor de bypass, dat is het losse stukje weg dat in combinatie met het ZnB tracé wordt aangelegd tussen de Churchilllaan en de Europaweg, wil Strijk rustig de tijd nemen om alternatieven te onderzoeken. De circa 40 miljoen die vor de bypass beschikbaar is, zou ook gebruikt kunnen worden voor het verlengen van de N11 of het verbreden van de Europaweg en de brug bij Lammenschans.

De regiogemeenten die gisteren nog een gezamenlijke verklaring ondertekenden tegen Zoeken naar Balans, verwijt Strijk goedkope politiek. "Je kunt iets wel graag willen, maar als je het niet kan betalen houdt het op. Voorlopig dragen die gemeenten weinig of helemaal niets bij om een andere keuze dichterbij te brengen".

http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2012/06/strijk-geen-pleidooi-voor-churchill-avenue?highlight=rijnlandroute