In de media

 

Voorschoten OnlineVoorschoten Online - 14 mei 2012

Infoavond over besluit Rijnlandroute in Voorschoten op 22 mei

Door -

voorschoten - Morgen, 15 mei, maakt de provincie Zuid-Holland de keuze voor het tracé van de RijnlandRoute bekend. Dan wordt duidelijk hoe en waar deze nieuwe weg in de Leidse regio wordt aangelegd. De gemeente wil haar eigen inwoners op de hoogte brengen over de gevolgen van de keuze van de provincie en organiseert daarom een infoavond op dinsdag 22 mei.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Gouden Leeuw, Veurseweg 180, Voorschoten. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur kan iedereen binnenlopen.

Bewoners kunnen zich laten informeren over het traject, de gevolgen van de tracékeuze en het standpunt van het gemeentebestuur. Ook kunnen zij terecht met hun vragen over de RijnlandRoute en krijgen zij informatie hoe zij kunnen reageren op het provinciebesluit.

Een dag later, op woensdag 23 mei, organiseert de provincie Zuid-Holland een informatieavond over de RijnlandRoute. Hét moment voor de Voorschotenaren om te laten horen hoe zij tegenover de keuze van de provincie aankijken. Het gemeentebestuur roept daarom iedereen op om woensdag 23 mei naar de bijeenkomst van de provincie te gaan. In de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden. De aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

De RijnlandRoute houdt de gemoederen al lange tijd bezig. Op 15 mei nemen Gedeputeerde Staten een besluit welke variant van de RijnlandRoute de voorkeur heeft van het provinciebestuur. De afgelopen maanden zijn twee varianten onderzocht op haalbaarheid: 'Zoeken naar Balans' en 'Churchill Avenue'. De gemeente Voorschoten zet zich in voor een duurzame oplossing van de bereikbaarheid in de regio. Naast het oplossen van de bestaande knelpunten kan dat het realiseren van de Churchill Avenue zijn. Een weg in een open bak door Voorschoten is niet acceptabel.

Meer informatie op www.voorschoten.nl/rijnlandroute. Hierop staan ook de belangrijke data over de besluitvorming van de provincie.