In de media

 

Voorschoten OnlineVoorschoten Online - 01 juli 2011

Minister Schulz: Churchill Avenue niet robuust

Door -

Voorschoten - De Rijnlandroute blijft de gemoederen bezig houden. Afgelopen woensdag nog gaf Verkeersminister Schultz-Van Haegen in de Kamercommissie Infrastructuur aan dat zij een voorkeur heeft voor een snelweg met 2 x 2 rijstroken, dwars door Voorschoten. Ze kreeg overigens niet heel veel steun. Veel partijen zijn hiervan niet overtuigd en kiezen voor de Churchill Avenue. Een definitief besluit valt later dit jaar.

De Rijnlandroute is de verbindingsweg tussen de A4 en A44. Er zijn twee tracé's. De F-variant, dwars door Voorschoten, en het burgerinitiatief Churchill Avenue, een weg onder de Churchilllaan in Leiden. De laatste is volgens minister Schultz niet robuust en zou bij een ongeluk volledig vastlopen. Voorschoten vecht al jaren tegen een weg dwars door het dorp en kiest voor de Churchill Avenue. Een duurzame weg onder de Churchilllaan in Leiden. Met alle bijdrage van Rijk, Provincie en gemeenten zou de aanleg financieel mogelijk zijn. Een paar maanden geleden nog gaf het bedrijf BAM aan, de Churchill Avenue voor minder geld aan te kunnen leggen. De definitieve beslissing ligt echter bij de Provincie, HollandRijnland en de betrokken gemeenten.

http://www.voorschotenonline.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=5585:minister-schulz-churchill-avenue-niet-robuust&catid=106