In de media

 

VOL NieuwsLeidsch Dagblad - 25 mei 2011

PvdA kiest voor Churchill Avenue

Door Redactie

leiden - De meest milieuvriendelijke variant. Maakbaar en betaalbaar. Geen onoverkomelijke problemen met tunnelveiligheid. Een uitstekende aansluiting op het Leidse wegennet. En zicht op unanieme steun van de gemeenten in de regio. Dat zijn de belansgrijkste redenen voor de Leidse PvdA om te kiezen voor de Churchill Avenue. 'Wij zijn de afgelopen maanden er meer en meer van overtuigd geraakt dat de Churchill Avenue de meeste voordelen heeft voor Leiden én de regio. Vandaar onze keuze,´ aldus Gijs Holla, woordvoerder verkeer van de fractie.

Uit de tweede fase MER blijkt duidelijk de meerwaarde van de Churchill Avenue boven de varianten door Voorschoten. Holla:´Doordat bij de Churchill Avenue zowel het regionale verkeer als het lokale verkeer gebundeld wordt en in een tunnel wordt gelegd, slaat deze twee vliegen in één klap. Zowel de bereikbaarheid van Leiden als de leefbaarheid langs de Churchilllaan en Dr. Lelylaan wordt fors verbeterd.´ Dit in tegenstelling tot de varianten door Voorschoten die de leefbaarheidsproblemen langs de Churchilllaan en Dr. Lelylaan niet voor eens en voor altijd oplossen.

Ook het feit dat de Churchill Avenue maakbaar en betaalbaar blijkt en geen onoverkomelijke problemen heeft met de tunnelveiligheid, speelde mee in de keuze van de fractie. 'Natuurlijk moet je de Churchill Avenue wel echt aan kunnen leggen. Maar daarvan zijn wij inmiddels overtuigd,´ aldus Holla. Daarnaast ziet de fractie ook de voordelen van de vele aansluitingen op het Leidse wegennet van de Churchill Avenue. Tenslotte is dit ook de enige variant waar alle gemeenten in de regio het eens over zouden kunnen worden.

De fractie maakt zich wel zorgen over de overhaaste besluitvorming in de provincie. Holla: 'Wij hebben het gevoel dat de provincie voor snelheid boven zorgvuldigheid heeft gekozen. Daarvan schrikken wij. Het zal maar gebeuren dat de rechter straks alles naar de prullenbak verwijst omdat de provincie nu een paar maanden tijd wil winnen. Dat zou pas echt rampzalig zijn.´

De komende maanden zal de fractie van de PvdA zich inzetten om het MER traject op een juiste manier tot een einde te brengen. Daarnaast start zij ook een actieve lobby om zoveel mogelijk steun voor de Churchill Avenue te zoeken en om de provincie politiek op het hart te drukken dat ze beter voor beste oplossing kan kiezen dan voor de gemakkelijkste.

 http://www.volnieuws.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=2122:pvda-kiest-voor-churchill-avenue&Itemid=4479