In de media

 

LDLeidsch Dagblad - 24 maart 2011

’Sumatrastraat betere optie voor ringweg’

Door Loman Leefmans

leiderdorp - In de omstreden plannen voor de Leidse ringweg-oost is de optie om die over de Sumatrastraat te voeren, te makkelijk van tafel geveegd.

Dat schrijft woordvoerder Ino Cooijmans, van de VVD-fractie in de Leiderdorpse gemeenteraad, in antwoord op een recente brief die is ondertekend door diverse regionale ondernemersverenigingen. Die willen dat Leiden de rondweg snel krijgt en die moet vanaf de Kanaalweg, via Industrieterrein de Waard en met een dure tunnel onder het water van De Zijl, naar Leiderdorp gaan lopen en eindigen nabij de Engelendaal.

Volgens de machtige VVD in die plaats - gesteund door D66 en GroenLinks - is het zeker niet onterecht dat Leiderdorp aan dat plan zeer strenge voorwaarden stelt, zowel financieel als wat milieu betreft. En volgens de liberalen is de meer logische optie, om de ringweg niet via Leiderdorp, maar langs de Leidse Sumatrastraat te leiden, veel te snel naar het tweede plan verwezen. En moet opnieuw worden bekeken. De kwestie komt binnenkort zowel in de raad van Leiderdorp als die van Leiden aan de orde.