In de media

 

OWOmroep West - 10 december 2014

Rijnlandroute komt er, meerderheid Provinciale Staten gaat akkoord

Door -

den haag - Een meerderheid van Provinciale Staten is woensdag akkoord gegaan met het inpassingsplan voor de Rijnlandroute, de weg tussen de A4 en A44 door Voorschoten. Alleen GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de Partij van de Arbeid stemden uiteindelijk tegen. Bij een hoofdelijke stemming waren 37 politici voor en 13 tegen.

Volgens PvdA-Statenlid Martin Loose gooit de provincie bijna 900 miljoen euro in het water door de weg aan te leggen. De Rijnlandroute zou niet meer nodig zijn, omdat het autogebruik de komende jaren veel minder toeneemt dan verwacht. Loose probeerde de Statenleden te overtuigen met cijfers en grafieken, maar dat lukte niet.

Voor de meeste partijen staat de aanleg van de Rijnlandroute niet meer ter discussie. In het debat werd nog wel gevraagd om de bruggen in het tracée door Katwijk beweegbaar te maken voor de recreatie- en beroepsvaart. Ondernemers vrezen miljoenenschade te lijden als de bruggen vast worden.

Extra aandacht voor betrokkenheid van bewoners

Gedeputeerde De Bondt zegde toe na de aanbesteding van het megaproject aan de aannemer te vragen wat het kost om de bruggen alsnog te laten bewegen. Op verzoek van het CDA zal de provincie ook vragen om extra aandacht voor de betrokkenheid van bewoners van het gebied waar de weg door heen gaat.

De vergadering van Provinciale Staten werd bijgewond door tientallen inwoners die zich in elk geval tegen de Rijnlandroute zullen blijven verzetten. Zij hopen dat de Raad van State alsnog een streep door het plan haalt.

 

http://www.omroepwest.nl/nieuws/10-12-2014/rijnlandroute-komt-er-meerderheid-provinciale-staten-gaat-akkoord