In de media

 

OWOmroep West - 02 april 2014

Bewoners wachten twee maanden op antwoord ministerie

Door -

den haag - Het Bewonersoverleg RijnlandRoute wacht al meer dan twee maanden op een reactie van minister Melanie Schulltz-van Haegen op een brief.

De schrijvers van het epistel kregen zelfs geen bericht van ontvangst van het ministerie. 'Dit is bezopen en onbehoorlijk', zegt voorzitter Wim ter Keurs uit Voorschoten. 'De overheid houdt kennelijk niet van burgers die lastige vragen stellen.' Het geduld bij het bewonersoverleg is nu zo op de proef gesteld, dat de Tweede Kamer wordt ingeschakeld. Die moet de minister dan maar even achter de broek aan zitten.

In de brief uit januari vraagt Ter Keurs om een onderzoek naar schade aan de natuur door aanleg van de Rijnlandroute, de weg van Katwijk naar Leiden. Verder zou de minister moeten laten uitzoeken of het megaproject well rendabel is: zijn de baten (snellere reistijd) meer waard dan de lasten (vervuiling)? De minister heeft zo'n studie laten doen naar een weg rond Eindhoven en dat zou ook in Zuid-Holland moeten gebeuren, zo vinden de bewoners.

Meer klachten communicatie

Het is niet de eerste keer dat er klachten zijn over de communicatie rond de Rijnlandroute. Bewoners uit de Leidse regio hebben al vaker aan de bel getrokken, omdat ze geen informatie krijgen over het project. 'Mensen liggen wakker, ojmdat ze niet weten of hun huis wordt gesloopt of niet', zegt Ter Keurs. Het provinciebestuur stelt telkens er alles aan te doen om de communicatie te verbeteren. 'Maar het blijft mensenwerk', aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt

http://www.omroepwest.nl/nieuws/02-04-2014/bewoners-wachten-twee-maanden-op-antwoord-ministerie