In de media

 

LDLeidsch Dagblad - 09 juni 2011

’Rijnlandroute door Leiden best voor Leiden’

Door -

Regio - De A4 met A44 verbindende Rijnlandroute dóór Leiden aanleggen is economisch ook het best vóór Leiden. Dat stelt het Team Churchill Avenue, dat die variant voor de weg ontwierp, op basis van onderzoek dat de TU Delft voor het team uitvoerde.

Twee mogelijke tracés voor de Rijnlandroute zijn bij de provincie nog in de race. En hoewel beide zorgen voor een aanmerkelijke verbetering van de verkeerssituatie in de regio, hebben ze ook zo hun eigen voor- en nadelen. Na de zomer wordt de knoop erover doorgehakt. In een poging de balans te laten doorslaan naar de Churchill Avenue, een tunnel onder de Churchilllaan en de Dr. Lelylaan in Leiden, schakelden de bedenkers ervan de TU Delft in.

Die zocht uit wat de twee tracés economisch zouden betekenen voor de Leidse regio. Een volgens Team Churchill Avenue tot dusver onderbelicht gebleven aspect van de nieuwe weg. Het gaat dan met name om de aantrekkelijkheid van het gebied als vestigingsplaats voor winkels en bedrijven.

http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article9615011.ece/%E2%80%99Rijnlandroute-door-Leiden-best-voor-Leiden%E2%80%99-,gr