In de media

 

SleutelstadSleutelstad.nl - 9 januari 2011

Ron Hillebrand: "PvdA ZH wil Oostvlietpolder groen houden"

leiden - De PvdA Zuid-Holland schaart zich achter het Leidse standpunt dat de Oostvlietpolder groen moet blijven. Dat zei de nummer 2 op de provinciale lijst, de Leidse oud-wethouder Ron Hillebrand, gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Leidse afdeling van zijn partij. "In Nederland staat 6,5 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Op bedrijfsterreinen is het beeld niet veel anders. Daarom willen we dat eerst al die ruimte wordt hergebruikt voordat we toestaan dat er goedkope grond in het resterende open landschap wordt opgeofferd."

De Vereniging Vrienden Oostvlietpolder reageert verheugd op de draai van de provinciale PvdA: "De aanpassing van het standpunt getuigt van moed en durf. We zijn benieuwd hoe de Leidse PvdA-afdeling zich nu gaat opstellen." Het antwoord op die vraag komt mogelijk morgen al. Dan bespreekt de Leidse PvdA-fractie het punt dat haaks staat op het standpunt waarmee de partij in maart vorig jaar de verkiezingen inging.

Vanaf 1 februari komt de VVO weer met een stemwijzer, waarin de poldervrienden oproepen om te stemmen op een partij die de polder groen wil houden.

Naast de groene Oostvlietpolder zette Hillebrand zich ook sterk af tegen het huidige kabinet. Met name de veiligheidsmaatregelen waarmee het kabinet Rutte komt, verwerpt hij. Nederland is volgens Hillebrand helemaal niet zo onveilig als het kabinet ons wil doen geloven. Ook verzette hij zich fel tegen de hypotheekrenteaftrek: "Ook de PvdA moet bezuinigen. Daarbij kijken we naar de ruim 15 miljard euro subsidie die huizenbezitters jaarlijks ontvangen. De PvdA maakt een einde aan de villasubsidie waarmee de allerrijksten hun huis met zeer royale steun van de belastingbetaler voor veel te hoge aflossingsvrije hypotheken huren van de bank."

De nieuwjaarsreceptie van de PvdA vormde gisteren de start van de campagne van die partij voor de Provinciale Statenverkiezingen die op 2 maart worden gehouden.

----------------------

Kommentaar van Vrienden Oostvlietpolder

Uit de toespraak van Ron Hillebrand: "De PvdA Zuid-Holland staat volledig achter het beleid van het Leidse stadsbestuur om de Oostvlietpolder NIET te bebouwen".

Twee vragen hierover...

1. Gaat de PvdA hier ook een praktische uitvoering aan geven?

2. En wat kan Leiden dan van de PvdA op dit punt verwachten?

 

Reactie van Ron Hillebrand later op de website van de PvdA-Leiden: :

Dat betekent dat wij de komende statenperiode zullen bepleiten dat Leiden het bestemmingsplan wijzigt om de huidige bestemming bedrijventerrein in de Oostvlietpolder om te zetten in (regionaal) groen en dat de provincie op dat moment tegelijk in de provinciale structuurvisie eenzelfde wijziging aanbrengt.