(Pers)Bericht

 

Keerpunt RijnlandRoute - 22 augustus 2014

Manifestatie KeerPUNT RijnlandRoute 30 Augustus

Programma Manifestatie Keerpunt Bekend

De organisatoren van KeerPunt Rijnland Route hebben het programma voor de manifestatie op zaterdag 30 augustus bij Ommenabij Leiden bekend gemaakt. Het wordt een vrolijke middag vol kunst & cultuur, hapjes & drankjes en veel voorlichting & informatie. Iedereen is van harte welkom, aanvang 13 uur. Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor de dwaze plannen van de provincie Zuid Holland voor de aanleg van de Rijnland Route. Want er kan nog wat gedaan worden tegen deze onzalige snelweg die niets oplost, maar wel veel schade doet en bijna een miljard euro moet kosten. KeerPunt Rijnland Route zal vooral in het teken staan van het behoud van een omgeving waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

 Er is live muziek van ’t Valies, Vetschiller en (o.v.) Dizzy Fingers, verder speelt Ketel Haezer de ‘langsdesnelwegvoorstelling’ EAKI. Egon Snelders zal voordragen uit eigen werk. Daarnaast zijn er diverse sprekers, waaronder Wim ter Keurs (voorzitter Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland en het Bewonersgroepenoverleg RijnlandRoute), Jaap van Meijgaarden (voormalig plv. directeur Economie en Vervoer van de provincie Zuid-Holland) en Rik Grashoff (partijvoorzitter GroenLinks). Eten en drinken wordt verzorgd door Taste The Waste, een initiatief van Milieu Defensie. Ook zal er een wensfontein in werking gesteld worden waar iedereen een wens en een donatie kan doen. In de loop van de middag wordt een monument onthuld dat gemaakt is door de beeldend kunstenaars Lamp Wouda en Sjef Oltheten. Bezoekers worden uitgenodigd een plantje mee te brengen om bij het monument te plaatsen. Bovendien kunnen er vlaggetjes aan het kunstwerk bevestigd worden, ter plekke is materiaal aanwezig om ze te maken en beschilderen met tekeningen of teksten.

Tot slot wordt er een pop-up museum geopend, waarin diverse organisaties en personen laten zien hoe zij strijden om onze mooie polders te behouden voor mens en dier. Tevens is er informatie over procedures en andere juridische zaken. Na de opening is het museum ieder weekend te bezoeken tussen 13 en 17 uur, en door de weeks op afspraak. Ommenabij is gelegen aan de Ommedijkseweg 30 te Leiden, (langs de A44, vlakbij het Valkenburgse meer) en goed bereikbaar met OV (bus 43, halte Tienhuizen)

Poster

Mede namens
Bewonersgroepenoverleg RijnlandRoute (Leiden, Voorschoten, Zoeterwoude, Wassenaar), Milieudefensie, Ommenabij, Taste the Waste

Download Persbericht

KeerPunt locatie