In de media

 

LDLeidsch Dagblad - 20 december 2011

Aanleg Churchill Avenue in één keer

Door -

leiden - Het team Churchill Avenue pleit ervoor de verbinding tussen de A4 en de A44 in één keer aan te leggen. Het team probeert zo druk uit te oefenen op de provincie Zuid-Holland en de gemeente Leiden, die moeten beslissen over het definitieve tracé van de Rijnlandroute.

Er zijn twee varianten van de Churchill Avenue: een gefaseerde en een ongefaseerde. Bij de gefaseerde wordt eerst alleen de tunnel onder de Churchilllaan aangelegd en pas in de tweede fase die onder de Dr. Lelylaan. Dit betekent dat het verkeer op de Dr. Lelylaan enkele jaren op maaiveld blijft rijden en zorgt voor geluidsoverlast. Dat roept verzet op bij omwonenden, zeggen de initiatiefnemers van de Churchill Avenue, die zich betrokken en deskundige inwoners van Leiden en omstreken noemen.

,,We hebben goed geluisterd naar de bezwaren van de bewoners van de Bockhorst en Hoge en Lage Mors en vinden dat zij terechte bezwaren hebben tegen de aanleg in fases , zegt Willem van der Pol.

Volgens hem is er genoeg geld om de aanleg in één keer te financieren. ,,Met de eerdere financiële toezeggingen, het gebiedsbudget van het Rijk en de 100 miljoen uit het provinciale coalitieakkoord, lijken er voldoende middelen te zijn.