Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het NRC Handelsblad  - 07 november 2010

Grote opkomst demonstratie tegen Rijnlandroute

Door de redactie

voorschoten, Ongeveer 1000 mensen hebben zondagmiddag meegelopen in een protestmars tegen de Rijnlandroute.  De demonstratie begon om 14.00 uur bij de molen ter hoogte van de Lotte Beesestraat in de Stevenshof in Leiden. Bij station De Vink voegde demonstranten uit Voorschoten zich bij de optocht. Vanaf De Vink vervolgde de demonstratie naar de parkeerplaats bij zwembad Het Wedde.

De demonstratie werd georganiseerd door de Stichting Behoud Rijnland, Vereniging Vrienden van de Oostvlietpolder, Wijkraad Stevenshof, Vereniging Vrienden van Vlietland, de Agrarische Natuurvereniging Santvoorde, werkgroep Churchillavenue, Buurtschap Zuidwijkse polder-Wassenaar, en verschillende politieke partijen uit Voorschoten, Leiden, Wassenaar en de provincie Zuid-Holland.

Wim ter Keurs, Voorzitter van Stichting Behoud Rijnland, hield bij zwembad Het Wedde een toespraak naar alle aanwezigen met een duidelijke boodschap richting de politiek;

Na de toespraak van de heer Ter Keurs, sprak de Burgemeester van Voorschoten de aanwezigen toe. Dit is opgenomen en binnenkort op deze pagina terug te beluisteren.

Om 16:00 uur eindigde de demonstratie.

Manifestatie RijnlandRouteNee

 

http://www.voorschotenonline.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=4887:grote-opkomst-demonstratie-tegen-rijnlandrout&catid=304&Itemid=165