Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Provincie doet niets met afstudeerproject Lammenschansplein

Leiden - Met gejuich werd het plan van student Marco Elstgeest ontvangen. Uiteindelijk gebeurt er niets met zijn voorstel om de verkeerssituatie rond het Lammenschansplein snel te verbeteren.

'Het ei van Columbus', zei verkeerswethouder John Steegh enthousiast over het plan dat de nu 23-jarige Hoogmadenaar maakte als afstudeeropdracht voor zijn studie civiele techniek aan de Hogeschool InHolland. Maar niet de gemeente Leiden, maar de provincie gaat over de wegen rond het Lammenschansplein.

Ruim twee maanden na de presentatie in februari kreeg Elstgeest te horen dat een 'expertteam' het plan (dat al was gecontroleerd door DTV Consultants) had onderzocht en dat de provincie bang was dat daardoor de files van de A4 naar de stad langer zouden worden. De provincie besloot tot andere maatregelen om 'de doorstroming op het Lammenschansplein licht te verbeteren'.

Marco Elstgeest vindt dat deze aanpassingen eigenlijk niets meer met zijn voorstel te maken hebben. ,,Mijn plan was om de indeling van de rijbanen op de Lammebrug om te draaien. Als je dat niet doet, hebben details ook geen zin. Die zorgen niet voor een fileoplossing.''

 

Terug naar 

Terug naar