Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

‘Geen Rijnlandroute op maaiveld’

Leiden blijft bij verdiepen weg

LEIDEN - De politieke partijen die momenteel in Leiden de dienst uitmaken (PvdA, VVD, CDA en GroenLinks) houden vast aan het standpunt dat de Rijnlandroute, als deze ten zuiden van de wijk Stevenshof komt, niet op maaiveld mag worden aangelegd. Dat blijkt uit de reacties van partijwoordvoerders, na berichtgeving in deze krant dat het geld dat verkeersminister Eurlings voor de weg beschikbaar zou hebben, onvoldoende is voor een verdiepte ligging.

Het stelligst zijn GroenLinks en het CDA. GroenLinks liet gisteren al weten, dat haar wethouder John Steegh de provincie niet mag toestaan te gaan onderhandelen over een Rijnlandroute op maaiveldniveau. "John Steegh heeft bij herhaling gezegd dat de weg vanuit de Stevenshof niet te zien, te ruiken of te horen mag zijn. Daar houd ik hem aan. Ik heb dat nooit als onderhandelbaar beschouwd"" zegt Abraham Flippo van het CDA. Over de manier waarop is volgens hem wel te praten. "Een tunnel, verdiepte bak of een dijk met boompjes; prima, als het maar aan die voorwaarden voldoet."

VVD-fractievoorzitter Paul Laudy stelt dat het 'niet best' zou zijn als er niet genoeg geld voor de Rijnlandroute wordt uitgetrokken om hem te verdiepen. "Het belangrijkste is voor ons dat de weg er komt, maar een verdiepte variant is wel ons uitgangspunt. Daarover zijn we het in de coalitie eens geworden." Raadslid Gijs Holla van de PvdA is iets voorzichtiger. Hij wil 'zo veel mogelijk' een verdiepte weg. "Hoe minder, hoe beter. Maar we laten ons leiden door het milieuonderzoek." Dat de resultaten daarvan volgen nadat een budget is vastgesteld, stoort hem niet. "Ik denk dat minister Eurlings wijs en capabel genoeg is om in deze tijd en in een dichtbevolkt gebied geen weg op maaiveld aan te leggen."

 

Terug naar 

Terug naar