Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Eurlings: 'Betaalbaar tracé Rijnlandroute'

Regio -  Het 'buitenomtracé' van de Rijnlandroute door de groene buffer rond vliegkamp Valkenburg is voor verkeersminister Camiel Eurlings geen bittere noodzaak. Hij is zelfs bereid extra geld uit te trekken voor een ander tracé voor de verbinding tussen Katwijk en de rijksweg A4.

In ruil daarvoor verlangt de minister wel een bescheiden opstelling van de regio Holland Rijnland. De minister verlangt een betaalbaar tracé voor de weg. Eurlings heeft tot grote schrik van de regio, inclusief gedeputeerde Asje van Dijk, zelf een alternatief voorgedragen voor de Rijnlandroute dat zuidelijk van de toekomstige woonwijk op het vliegkamp loopt. Hij legde gisteren, bij een bezoek aan de 'probleemgebieden', uit waarom. ,,Ik wil mezelf straks geen verwijt maken dat ik dit alternatief niet heb onderzocht.''

De verkeersminister zei dat hij goed beseft welke emoties er spelen rondom de Rijnlandroute. Voorschoten en Leiden hebben grote bedenkingen bij het voorkeurstracé en willen alleen akkoord gaan als er dure tunnels worden aangelegd. Wassenaar, Katwijk en ook de provincie zijn op hun beurt 'ernstig teleurgesteld' in het gedrag van de minister, die met zijn alternatief weinig heel laat van de groene buffer rond de Locatie Valkenburg, waar vijfduizend huizen moeten komen.


 

Terug naar

Terug naar