Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland


Van :
 

VVD nu tegen Rijnlandroute?

Zuid-Holland heeft zich vandaag in een interpellatiedebat op initiatief van de VVD uitgesproken tegen de aanleg van de Rijnlandroute door de Ommedijkse polder bij Wassenaar. SP-statenlid Erik Maassen is tevreden met deze uitspraak, maar vindt het debat ook hypocriet: “Ik ben blij dat de VVD nu ook inziet wat de consequenties van de Rijnlandroute zullen zijn. Tot nu toe was die partij de grootste voorstander van die weg. Ik ga er van uit dat de VVD niet alleen de belangen van de bewoners en natuur bij Wassenaar beschermt, maar ook bij de Stevenshof en Voorschoten.”

VVD-statenlid Nulkes sprak tijdens het debat uit dat de Rijnlandroute niet ten koste mocht gaan van het natuurgebied tussen Valkenburg en Wassenaar. De SP is het daar volgens Maassen helemaal mee eens: “De Rijnlandroute gaat inderdaad ten koste van natuurgebied, en gaat inderdaad veel overlast veroorzaken voor de mensen die langs het tracé wonen. Daarom is de SP ook fel tegen de aanleg van die weg.”

Maassen trok tijdens het debat de conclusie dat Nulkens zich voortaan niet alleen zou zetten voor de natuur bij Wassenaar, maar met hem zou vechten voor de belangen van de inwoners van de Stevenshof en Voorschoten. “Die conclusie heeft ze niet tegengesproken. Bij de volgende bespreking van de Rijnlandroute verwacht ik de VVD aan mijn zijde om de nodeloze aanleg van die vierbaanssnelweg tegen te houden.”

 

Terug naar

Terug naar