Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland
 

Van :

SP en D66: spoeddebat Lammebrug

SP en D66 willen woensdag een spoeddebat over de vermeende leugens van het provinciebestuur rondom de procedure rond de Oostvlietpolder bij de Raad van State.

De partijen hebben dit spoeddebat aangevraagd nadat eerdere schriftelijke vragen onvoldoende waren beantwoord. De provincie zou voor de Raad van State hebben betoogd dat de Lammebrug zou kunnen worden uitgebreid tot een vierbaansweg, terwijl een intern onderzoek uitwees dat dit onmogelijk was. SP-statenlid Erik Maassen wil nu alle kaarten op tafel: "Het moet nu maar eens duidelijk worden of de provincie heeft gelogen tegen de Raad van State. "

Het verbreden van de Lammebrug is cruciaal voor de ontwikkeling van de Oostvlietpolder tot bedrijventerrein. In 2005 vernietigde de Raad van State het besluit van de provincie om een bedrijventerrein aan te leggen. De belangrijkste reden hiervoor was dat de Lammebrug niet geschikt zou zijn om het extra verkeer te verwerken dat een bedrijventerrein zou opleveren. In november 2008 stond de Raad van State bebouwing van de Oostvlietpolder wel toe, omdat de provincie nu voldoende zou hebben bewezen dat de Lammebrug geschikt was voor een vierbaansweg. Vorige week bleek echter dat de provincie hierbij essentiŽle informatie had verzwegen.

 

Terug naar

Terug naar