Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Stevenshof woest op wethouder

Leiden - De wijkraad Stevenshof is ernstig ontstemd over de reactie die het Leidse stadsbestuur over de Rijnlandroute stuurde aan de provincie. Terwijl de provincie net heeft besloten ook een paar door bewoners bedachte opties te onderzoeken, pleit de gemeente ervoor die alsnog allemaal te schrappen. In een brief aan verkeerswethouder John Steegh (GroenLinks), beklaagt de wijkraad zich hierover.

In reactie op de provinciale keuze voor ander onderzoek, laat de gemeente Leiden weten het zogeheten spoortracé (een tunnel onder het spoor, red.) compleet overbodig te vinden en er alleen maar vertraging in te zien. Verder stelt het college van B en W het realiteitsgehalte van de andere tracés binnen de stad 'met grote scepsis' te bezien. Het college vreest grote vertragingen en een jarenlang nog slechter bereikbare stad.

Wijkraad Stevenshof reageert woedend. ,,Dat het college geen fan is van andere varianten is niet verrassend. Wat wel verrassend is, is de ongemeen felle toonzetting van uw brief. Hiermee vervreemdt het college zich wederom van zijn bewoners [...] en schoffeert zij provinciale staten. Het college is nu verbolgen over het feit dat de democratie haar werk heeft gedaan'', schrijft de wijkraad aan wethouder Steegh.

 

Terug naar

Terug naar