Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Ringweg krijgt tunnel - wijken boos op wethouder

Leiden -  De geplande oostelijke ringweg van Leiden krijgt een tunnel onder de Zijl. Dat hebben de colleges van b en w van Leiden en Leiderdorp gezegd tegen mensen die reageerden op het plan, al moet Leiden nog officieel besluiten. Volgens de Leidse wethouder John Steegh (GroenLinks) is nu vrijwel iedereen voorstander van de ringweg. Een uitspraak waarmee hij velen tegen de haren instrijkt.

,,Een gemene truc. Er waren twee smaken. Iedereen heeft dus met het mes op de keel gekozen voor de minste van twee kwaden.'' Dat zegt Michiel van der Meer van het bewonerscomité Kanaalweg, over de opmerking die John Steegh maakte in de gemeenteraad. ,,We zijn blij met de túnnel, niet met de ringweg'', zegt Cor Arnoldus van de wijkvereniging Zeeheldenbuurt. ,,Steegh gaat eraan voorbij dat er ook bij de Hoge Rijndijk een tunnel zou moeten komen. Maar daar is geen geld voor.''  Adrianne Lamain Gutow van het Leiderdorpse comité Zijldijk is behalve over de ringweg, zelfs niet te spreken over de tunnel zelf. ,,Natuurlijk is het de beste optie van de twee, maar dat betekent niet dat ik er blij mee ben.''

Een tunnel kost 25 miljoen euro. Dat geld moet nu gevonden worden en Leiden en Leiderdorp moeten het ook nog eens worden over wie hoeveel betaalt.