Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Elfenbaan toch nodig voor Rijn Gouwe Lijn

Zoeterwoude - Alles wijst erop dat een deel van de Elfenbaan toch nodig is voor de aanleg van een rangeerterrein voor de Rijn Gouwe Lijn. De Elfenbaan is de lange strook tussen de N11 en de spoorbaan. Daar is enkele jaren geleden moerasachtige natuur aangelegd.

De provincie Zuid-Holland heeft Zoeterwoude gevraagd om de komst van het rangeerterrein mogelijk te maken en er - op kosten van de provincie - voor te zorgen dat de natuur elders wordt gecompenseerd.

Zoeterwoude was geruime tijd geleden al aan de slag gegaan met de veranderingen in de Elfenbaan, maar werd verzocht daarmee te stoppen omdat het rangeerterrein waarschijnlijk toch niet nodig was.

Sinds kort ligt dat weer anders. ,,De vervoerders die in aanmerking komen om de Rijn Gouwe Lijn te gaan rijden, denken een rangeerterrein nodig te hebben'', aldus een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland.

Zoeterwoude wil de moerasachtige natuur van de Elfenbaan terugbrengen aan de overkant van de N11, in de Grote Polder. Daar komt een smalle zone met veel riet, waarin een fietspad wordt aangelegd.

 

Terug naar

Terug naar