Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Wassenaar snijdt zichzelf in de vingers

Niet de perikelen in Wassenaar, maar de Rijnlandroute is een grote vertragende factor bij de aanleg van de nieuwbouwwijk op het voormalige vliegveld in Valkenburg. De weg tussen A4 en A44 is pas voorzien in 2015. Eerder wordt er op Valkenburg niet gebouwd, gelet op de harde afspraak 'eerst bewegen, dan bouwen.' Komt de weg niet, dan wordt er helemaal niet gebouwd op het vliegkamp.

Volgens projectmanager Martien Reissenweber van de locatie Valkenburg heeft het 'omvallen' van het Wassenaarse college geen vertraging van 'Valkenburg' tot gevolg. Wel is volgens haar duidelijk dat het dorp zichzelf 'enorm in de vingers heeft gesneden' door geen handtekening te zetten onder het Integrale Structuur Plan (ISP).

Wassenaar wordt deze week nog wel uitgenodigd voor een bijeenkomst van de stuurgroep. Daarin zitten rijk, provincie en de gemeenten Katwijk en Wassenaar. Nu de gemeenteraad van het laatste dorp tegen het structuurplan heeft gestemd, zal er straks geen afgevaardigde van het college in die stuurgroep zitten. Reissenweber verwacht dat dit voor Wassenaar zware gevolgen gaat hebben. ,,Zo'n burgerorganisatie als Valkenburg Groen veronderstelt dat er een nieuw plan gemaakt wordt nu het college is gevallen. Dat is een illusie. Alles gaat gewoon door, alleen zonder Wassenaar.''

 

Terug naar

Terug naar