Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Provincie: files rond Lammenschans blijven

LEIDEN - Automobilisten die over het Lammenschansplein in Leiden moeten, blijven voorlopig in de file staan. De verkeerschaos, vooral in de spits, houdt aan, ook op de wegen naar het verkeersplein. Het anders afstellen van de verkeerslichten helpt niet meer, er zijn ingrijpender maatregelen nodig. Dat concludeert Rijkswaterstaat na een onderzoek van deskundigen in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De provincie hoopt dat de aanleg van 'de Rijnlandroute, een nieuwe weg tussen de A4 en A44, kan helpen tegen de files in de regio. Politieke partijen en burgers drongen er de afgelopen maanden juist op aan om snel maatregelen te nemen op de huidige verkeersknelpunten, zoals het Lammenschansplein.

In het onderzoek zijn de verkeerslichten van het Lammenschansplein nagebouwd in een model. Daarin is geŽxperimenteerd met verlenging of verkorting van 'groentijden'. Conclusie is dat de verkeerslichten optimaal staan ingesteld en dat veranderingen in een van de hoofdrichtingen negatieve gevolgen hebben voor de andere hoofdrichtingen.

De provincie heeft twee jaar geleden de instellingen van de verkeerslichten aangepast. Daardoor werd de doorstroming vijftien procent beter. En meer zit er nu niet in, concludeert Rijkswaterstaat.

 

Terug naar

Terug naar