Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 
 

Rekenkamer bekijkt studies Rijnlandroute

REGIO -Er komt een onafhankelijke - maar beperkte - beoordeling van de tegenstrijdige onderzoeken naar de mogelijke tracÚs van de zogeheten Rijnlandroute.

De Randstedelijke rekenkamer heeft ingestemd met het verzoek hierom door Provinciale Staten, op initiatief van GroenLinks.

De rekenkamer maakt wel een voorbehoud omdat provinciale Staten de rapportage vˇˇr 28 april binnen wil hebben. "Wij zullen ons derhalve dienen te beperken tot de voornaamste punten."

De provincie vindt een onderzoek noodzakelijk om een tracÚ te kunnen kiezen voor de nieuwe weg tussen de A4 en A44.

TNO en Witteveen en Bos aan de ene kant (namens de gemeente Voorschoten), en de provincie en de regio Holland-Rijnland aan de andere kant hebben zeer verschillende conclusies over de voor- en nadelen van de route. Beide partijen stellen dat ander onderzoek niet deugt en een vertekend beeld van de werkelijkheid geeft.

"Het lijkt er sterk op dat de conclusies meer afhangen van wie de opdrachtgever is", zegt fractievoorzitter Oscar Dijkhoff van GroenLinks in Provinciale Staten. "Daarom hebben we de rekenkamer gevraagd om de verschillen met elkaar te vergelijken."

De Randstedelijke rekenkamer is een onafhankelijk instituut dat het beleid van de vier provincies in de Randstad onderzoekt.

 

Terug naar

Terug naar