Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

 

Burgemeester: Er is helemaal geen brief

VOORSCHOTEN - Burgemeester Jeroen Staatsen van Voorschoten begrijpt niets van de ophef over een brief van de regiogemeenten over de Rijnlandroute. Volgens hem is er helemaal geen brief in de maak en dus is er ook geen vooroverleg over nodig met de fractievoorzitters van de politieke partijen in Voorschoten. De Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland beschuldigt het Voorschotense college ervan om de brief te willen ondertekenen. Daarin zou worden gepleit voor een verdiepte weg door Voorschoten, met aansluitingen op andere wegen, terwijl de Voorschotense raad alleen een weg door een geboorde tunnel wil, zonder aansluitingen. Volgens de stichting heeft het college de vijf fractievoorzitters in de raad gevraagd om mee te werken aan zo'n brief. "Die brief zegt mij niets", aldus burgemeester Staatsen.

De stichting beschuldigt het college ervan de relatie met de andere gemeenten belangrijker te vinden dan de belangen van Voorschoten. "Iedereen kan beweren wat hij wil", zegt Staatsen. "Maar in Voorschoten is gezegd, en dat staat ook in het collegeprogramma: wij willen de weg niet horen, niet zien en niet ruiken. En de raad heeft gezegd: als de weg er komt, moet hij ondergronds en geboord. Dat is de positie van de raad. Wij willen niet perse vriendjes blijven met de regio, maar voor Voorschoten het beste resultaat krijgen."

De eerstvolgende stap in het proces is dat de gemeenteraad van Voorschoten een standpunt moet innemen over het voorstel van het dagelijks bestuur van de regio Holland Rijnland. Daar is maandag een commissievergadering over.

 

Terug naar

Terug naar