Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Van :

 

Delegatie bezoekt Hofweg

 
Vrijdagmiddag bezocht een delegatie van gemeentebesturen uit de regio en leden van de provincie de Hofweg. De reden van dit bezoek was om elkaar te informeren over het traject Rijnland Route dat door deze straat zal komen te lopen wanneer die weg er komen gaat. Bij aankomst werd de delegatie verwelkomd door buurtbewoners die op een vriendelijke manier actie voerden tegen deze weg. 
Wanneer de weg er komt, betekent dit dat hun huizen zullen moeten worden afgebroken. Dit tot grote bezorgdheid van de bewoners in deze straat. Door middel van borden werd op een vriendelijke manier duidelijk gemaakt dat de bewoners zich hier zorgen over maken. ╔Ún bewoner heeft al verschillende keren getracht om een gesprek te hebben met Wethouder Horlings en nam zijn kans waar om hem hierover persoonlijk nog eens te benaderen voor het maken van een afspraak. Helaas voor deze bewoner mocht het ook dit keer niet lukken.

Wethouder Horlings is ook lid van het dagelijks bestuur Holland Rijnland dat de provincie informeert over de mogelijkheden voor de Rijnland Route. Begin dit jaar kwam hij in opspraak daar hij de gemeenteraad niet tijdig had ge´nformeerd over het feit dat er een intentieverklaring getekend zou worden voor aanleg van de Rijnland Route. Binnen de raad ontstond toen onenigheid daar door gebrek aan deze kennis zij net besloten hadden om 8,6 miljoen euro ter beschikking te stellen aan deze Rijnland Route.

De gemeente Voorschoten houdt vol dat de weg er alleen mag komen als nut en noodzaak zijn bewezen en er echt geen andere mogelijkheden zijn dan een weg dwars door Voorschoten. Tot dan is de gemeente tegen een aanleg van een weg dwars door Voorschoten. Vanuit de burgerij ontstaat echter steeds meer ongerustheid over het feit of de gemeenteraad van Voorschoten wel daadkrachtig genoeg is om een vuist te kunnen maken naar de regio.

 

Terug naar

Terug naar