Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 
 

Provincie staat garant voor aanleg RGL

Leiden  -  De aanleg van de Rijn Gouwe Lijn (RGL) tussen Leiden en de kust komt niet in gevaar door het uitblijven van een rijksbijdrage. De provincie staat garant voor alle kosten van een tracť tot aan ruimtevaartcentrum Estec. Voor lightrail tussen Katwijk en Noordwijk is de financiering nog niet rond.

Zuid-Holland heeft tachtig miljoen euro gereserveerd voor aanleg van de RGL West. Samen met de toegezegde bijdrage van gemeenten, ruim 37 miljoen euro, is dat voldoende om een groot deel van de beoogde lightrail aan te leggen. Voor het laatste stuk is nog eens zestig miljoen euro nodig, die de provincie later alsnog van het rijk hoopt te krijgen.

,,We zijn niet blij dat minister Eurlings geen bijdrage aan het project levert, maar het is nu wel duidelijk hoe we ervoor staan'', zegt een woordvoerster van de provincie. ,,Door de lijn gefaseerd aan te leggen, redden we het financieel. Voor het laatste stuk moeten we nog financiŽn zoeken, maar misschien is de opvolger van Eurlings straks wel bereid om bij te dragen.''

 

 

Terug naar

Terug naar