Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Van  :

 

Informatiemarkten Traverse en N447

Op maandag 26 november en op dinsdag 27 november organiseert de gemeente Voorschoten een informatiemarkt in het Cultureel Centrum over het ontwerp van de Traverse. Dat is de doorgaande route door Voorschoten (het traject Leidseweg, Julianalaan, Veurseweg), die de gemeente wil aanpakken. Het ontwerp voor deze route is in concept gereed en nu wil de gemeente graag weten wat inwoners van het plan vinden. De informatiemarkten zijn bedoeld voor iedereen die meer informatie wil over het plan.

De gemeente heeft meerdere redenen om de Traverse aan te pakken:
- Grotere verkeersveiligheid voor voetgangers, fietsers en automobilisten;
- Meer lommerrijke en groene uitstraling;
- Minder / geen onderhoud in de toekomst.

Het concept-ontwerp dat nu gereed is, beslaat drie delen van de totale route:
- Koningin Julianalaan (exclusief rotonde Wijngaardenlaan, inclusief rotonde Raadhuislaan);
- Leidseweg tot aan de Benvenutolaan;
- Veurseweg tussen de Papelaan en het Laantje van Van Wissen (exclusief kruising Karel Doormanlaan).

Tijdens de inloopmarkten kunnen belangstellenden vragen stellen aan verschillende medewerkers van de gemeente en aan de architect van het plan. Er is mogelijkheid om te melden wat men graag behouden ziet, of juist verbeterd. Over planning en uitvoering is deze avonden helaas nog weinig vertellen. Zo ver is de planvorming nog niet.

Ook zijn er medewerkers van de Provincie Zuid-Holland aanwezig op de informatiemarkten. Zij vertellen meer over het geplande groot onderhoud aan de N447 tussen Voorschoten en Leidschendam (Veursestraatweg).

Het Cultureel Centrum aan de Prinses Marijkelaan 4 is geopend van 18.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen wanneer het u het beste uitkomt.

Het ontwerp is bovendien in te zien via www.voorschoten.nl/traverse. Daar kan vanaf 26 november ook een reactieformulier worden ingevuld. En er ligt een inkijkexemplaar in het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Het inspraaktraject loopt tot en met 14 december 2007.

 

Terug naar

Terug naar