Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Van 

 

CU: "RGL over Breestraat onbespreekbaar"

 

Door: Chris de Waard
LEIDEN - De ChristenUnie keert niet terug in het nieuwe college, omdat die partij zich weigert neer te leggen bij het openhouden van de mogelijkheid om de RGL over de Breestraat aan te leggen. Fractievoorzitter Guido Terpstra: "Dat is voor de ChristenUnie onbespreekbaar en doet geen recht doet aan de referendumuitslag. De vier partijen die nu gaan onderhandelen denken daar anders over en willen zich niet meer tegen de aanleg over de Breestraat verzetten. We doen op dit moment dus bewust niet mee met de coalitieonderhandelingen die PvdA, VVD, CDA en GroenLinks gestart zijn." De ChristenUnie heeft eerder wel aangegeven dat een alternatief over de Hooigracht en Langegracht kan worden verkend.

Terpstra: "Wij hebben al sinds 2002 grote bezwaren tegen de aanleg van de RijnGouweLijn over het tracÚ door de Breestraat en zullen op dat punt niet zwichten." Leiden moet alles doen wat in haar macht ligt om de RijnGouweLijn uit de Breestraat te weren, zeker nadat uit het referendum dit jaar bleek dat bijna 70% van Leiden dat ook vindt. De RijnGouweLijn uit de Breestraat houden is wat de raad aan de inwoners van Leiden verplicht is."

Als de onderhandelende partijen er niet uitkomen is de ChristenUnie bereid om alsnog deel te nemen aan gesprekken om tot een nieuwe coalitie te komen. "De ChristenUnie heeft bewezen bestuursverantwoordelijkheid te kunnen dragen, met een kundige wethouder in de persoon van Filip van As, maar zal dat niet doen tegen elke prijs," aldus Terpstra.

 

Terug naar

Terug naar