Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 
 

Rest college sneuvelt

Leiden -  Het Leidse college van B en W is niet meer. Tijdens een spannende vergadering dinsdagnacht heeft de gemeenteraad vastgesteld dat het college in zijn geheel is gevallen en dat er nieuwe coalitiebesprekingen moeten komen. Burgemeester Henri Lenferink wist op het laatste moment te regelen dat een motie van wantrouwen werd aangepast. Daarmee voorkwam hij dat, na de SP-wethouders vorige week, ook de resterende wethouders hun ontslag aanboden.

In de uiteindelijk aangenomen motie wordt ‘geconstateerd’ dat het hele college gevallen is, maar dat de wethouders hun werk mogen blijven doen tot er een nieuwe coalitie is. Over controversiële onderwerpen zullen zij geen beslissingen nemen.

Tevens is besloten dat een onafhankelijk (in)formateur de komende coalitieonderhandelingen gaat leiden. Marije van den Berg (PvdA) zei ‘daar niet op te zitten wachten’ en wil dat haar partij dat als grootste doet. ,,Dit mag dan een lakenstad zijn, dat betekent niet dat de PvdA ze mag uitdelen’’, sprak Jan-Jaap de Haan (CDA). ,,Er moeten nieuwe, geheel gelijkwaardige onderhandelingen komen.’’

 

Terug naar

Terug naar