Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 


Minderheidscollege vraagt provincie om clementie

Leiden -  Het Leidse college van B en W, dat sinds dinsdag zonder SP en dus zonder meerderheid in de gemeenteraad opereert, heeft de provincie om clementie verzocht. Woensdag stuurden de drie overgebleven collegepartijen een brief aan Gedeputeerde Staten waarin zij uiteenzetten dat ze nog altijd graag willen onderhandelen over de aanleg van de Rijn Gouwe Lijn over de Hooigracht.

'Wij zijn ervan overtuigd dat de meerderheid van onze stad noch een Rijn Gouwe Lijn door de Breestraat wil, noch een langdurig juridisch conflict met de provincie', schrijft het Leidse minderheidscollege. Burgemeester en wethouders stellen ervan overtuigd te zijn dat er een resultaat uit kan komen dat zij 'met vertrouwen' kunnen voorleggen aan de stad.

Het college hoopt dat de uitnodiging tot verder onderhandelen voor de provincie acceptabel is als 'betekenisvol signaal'. Daar had de provincie namelijk omgevraagd, als voorwaarde om niet over te gaan tot gedwongen aanleg van de RGL door de Breestraat. In de brief zet het college ook op een rij wat de gemeente van de provincie hoopt te krijgen in ruil voor de Hooigrachtsneltram.

 

Terug naar

Terug naar