Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

 

Meer geld voor Wijk en Wouden

ZOETERWOUDE - Er is meer geld beschikbaar voor de polders in het gebied tussen Leiden, Alphen, Zoetermeer en Leidschendam, beter bekend als het Land van Wijk en Wouden. De subsidie, waarvan de omvang nog onbekend is, komt van de provincie Zuid-Holland en is het gevolg van het voornemen van gedeputeerde Evertse om het gebied toe te voegen aan een lijst met zogeheten 'prioritaire gebieden'. Die gebieden komen in aanmerking voor financiŽle ondersteuning van het behoud en ontwikkeling van het platteland.

De gebiedscommissie Land van Wijk en Wouden strijdt al sinds 1999 voor het behoud van het open poldergebied tussen genoemde plaatsen waar ook Zoeterwoude, Leiderdorp en Hazerswoude toe behoren. De commissie was teleurgesteld dat Wijk en Wouden niet op de provinciale lijst stond, maar dat lijkt na een bezoekje van Evertse te veranderen. Ook het westelijk plassengebied, rond de Kagerplassen, krijgt een plaats op de lijst.

Er komen nu niet alleen nieuwe sommen geld aan, ook maken de stukken van Zuid-Holland die op het lijstje staan, kans op Europese subsidies voor plattelandsontwikkeling.

Burgemeester Waaijer van Zoetermeer, die voorzitter is van de gebiedscommissie, reageerde verheugd. "Dit is een erkenning voor de grote waarde van dit groene gebied."

 

Terug naar

Terug naar