Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

Duizenden bezoeken Polderdag

REGIO - De jaarlijkse polderdag in het Land van Wijk en Wouden is dit jaar druk bezocht. Woordvoerder Margreet Laarman schat dat er gisteren zes- zevenduizend mensen zijn geweest.

Tijdens de Polderdag hielden twintig boerderijen en kwekerijen open huis. Fiets- en wandeltochten begonnen vanuit startpunten in Zoeterwoude, Hazerswoude, Boskoop, Leiden, Stompwijk en Leiderdorp. Op de smalle polderweggetjes was het een drukte van belang. Honderden fietsers en wandelaars verdrongen zich bij de kaasmakers, kwekerijen en akkerbouwers.

Volgens Laarman is de introductie van de boerenlandpaden een ommekeer geweest in de populariteit van de polder. "Er is veel vraag naar, dat merken we hier wel, vooral vanuit Leiden." De organisatie was enigszins verrast door de belangstelling. "Ik heb 2500 programmaboekjes besteld, veel te veel werd er gezegd." Maar in de loop van de dag raakte de boekjes bij het startpunt in Hazerswoude op. "We moesten zelfs boekjes van andere startpunten gaan bijhalen", aldus Laarman.

 

Terug naar

Terug naar