Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Uit het 

 

RijnGouwelijn: ja of nee?

 Debat moet definitieve doorslag geven voor zwevende kiezers

 LEIDEN - Op dinsdag 27 februari opent het Scheltema Complex voor de vierde maal haar deuren voor het Scheltema Debat. De werkgroep Citymarketing organiseert dit keer een uitdagend debat over de RijnGouwelijn.

De bezoeker kan na deze avond een gefundeerde stem uitbrengen tijdens het referendum over de RijnGouwelijn op 7 maart 2007. Na een inleiding van Job de Kruiff (Leidsch Dagblad) gaan onder anderen Cor Smit (historicus), Ton van Raan (Universiteit Leiden), Jeroen Haver (Rover), Elsbeth Klink (Fietsersbond), leerlingen van het Da Vinci College en het publiek met elkaar in debat aan de hand van de thema's economie, milieu, veilig­heid en leefomgeving. Het debat wordt geleid door tv-presentator en Leidenaar Menno Bentveld.

Het Scheltema Debat is een initiatief van de werkgroep Citymarketing in samenwerking met het Leidsch Dagblad en het Scheltema Complex. De werkgroep Citymarketing bestaat uit de Universiteit Leiden, de Hogeschool Leiden, het ROC, de Museumgroep Leiden, de VVV Holland Rijnland, de Kamer van Koophandel, Leiden Life Meets Science, het LUMC, de Leidse Schouwburg, de Stichting Congresondersteuning, Koninklijk Horeca Nederland en het Centrummanagement Leiden. De werkgroep heeft zich tot doel gesteld een voorstel te ontwikkelen voor de citymarketingstrategie. De werkgroep was tevens initiatiefnemer voor het rapport Leiden, stad van ontdekkingen, Citymarketing­plan Leiden 2006-2010 geschreven door bureau Berenschot. Eén van de concrete uitwerkingen van de aanbevelingen van dit rapport is het opzetten van een Leids debatcentrum. De avond begint om 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur en zal eindigen rond 22.00 uur. Het Scheltema Complex bevindt zich aan de Marktsteeg 1 in Leiden, Kijk voor het volledige programma, de debaters en de stellingen op www. leiden.nl.

 

Terug naar

Terug naar